Wie wordt de opvolger
van Buurheld Karel?

Wie wordt de nieuwe Nationale Buurheld van het Jaar? Je hoort het op 6 juli!

Hoe werkt het?

fase 1 voorbij
1
4 april t/m 16 mei
Meld jouw Buurheld aan
Je kunt jouw Buurheld aanmelden voor de nominaties.
stemmen voorbij
2
7 juni t/m 3 juli
Stemmen op Buurheld
Uit alle inzendingen worden drie helden geselecteerd waarop je kan stemmen.
icoon feest
3
4 juli t/m 10 juli
Bekendmaking
Na de stemronde wordt de winnaar geselecteerd en de prijzen uitgereikt!
Voor elkaar klaarstaan

Tijdens de coronacrisis hielpen buren elkaar uit de brand. Bijvoorbeeld door boodschappen te doen voor hun kwetsbare buren, of buren die in quarantaine moesten.

Nationale Buurheld van het Jaar

Nationale Buurheld van het Jaar is een jaarlijkse verkiezing die in 2022 voor de tweede keer wordt georganiseerd. De gedachte is om mensen die klaarstaan voor hun buren een keer per jaar extra in het zonnetje zetten en anderen te inspireren met de prachtige verhalen van anderen. Iedereen krijgt daarom nu de kans hun buurheld op een speciale manier te bedanken.

Nationale Buurheld van het Jaar is een initiatief van woningverhuurder Heimstaden, die zich inzet voor een vriendelijk en duurzaam woonklimaat.

Zet Buurhelden in het zonnetje

Een goede buur is beter dan een verre vriend. Dat gold sinds het uitbreken van de coronacrisis meer dan ooit. De afgelopen tijd kregen veel mensen hulp van iemand in de buurt. Soms was dat iets kleins, maar soms ook iets bijzonders dat je nooit vergeet.

Nationale Buurheld van het Jaar geeft je nu de kans om deze mensen in het zonnetje te zetten. Heb je een verhaal dat je wilt delen? Stuur een e-mail naar buurheld@heimstaden.nl.

Veelgestelde vragen

 • Hoe werkt het stemmen?

  Het is erg simpel. Lees de verhalen van de verschillende Buurhelden en bekijk wie het volgens jou verdient om Nationale Buurheld 2024 te worden. Breng vervolgens je stem uit!

 • Op wie kan ik stemmen?

  Je kunt stemmen op één van de drie genomineerden voor de titel van Nationale Buurheld van het Jaar.

 • Hoe vaak mag ik stemmen?

  Je mag één keer stemmen. Kies dus zorgvuldig! :)

 • Tot wanneer kan ik stemmen?

  Je kan tot en met 21 juni je stem uitbrengen op een kandidaat. Kort daarna maken we bekend wie Nationale Buurheld van 2024 is geworden!

 • Hoe vaak mag ik iemand aanmelden?

  Als je meerdere buurhelden hebt, kun je deze apart aanmelden. Tijdens de eerste editie behoorde een stel op één adres tot de top-3 dus dat mag ook! Meld je dezelfde Buurheld meerdere keren aan, dan telt slechts één aanmelding mee. Het heeft dus geen zin om iemand meerdere keren aan te melden.

 • Wanneer wordt de winnaar bekendgemaakt?

  Op 3 juli maken we bekend wie de Nationale Buurheld van 2024 is. Bij het uitbrengen van je stem in de stemfase kan je ervoor kiezen dat je op de hoogte wilt worden gehouden van updates. Je ontvangt dan bericht van ons zodra de winnaar bekend is.

 • Door wie is dit bedacht?

  Nationale Buurheld van het Jaar is een initiatief van woningverhuurder Heimstaden en dit jaar is stichting Buurkracht mede initiatiefnemer. Iedereen in Nederland mag meedoen met deze actie. Onze missie is om een vriendelijk en duurzaam woonklimaat te bieden aan onze klanten. Meer weten over Heimstaden? Klik hier.

 • Moet ik bewoner zijn van Heimstaden om mee te doen?

  Nee, iedereen in Nederland mag meedoen. Om iemand aan te melden moet je wel 18 jaar of ouder zijn.