De Nationale Buurheld van 2023

Dit zijn de drie genomineerden die strijden voor de titel Nationale Buurheld van 2023

Tjerkje van der Vaart
Tjerkje

Tjerkje: “brengt mensen samen van jong tot oud”

Joy Smtih-Hamming
Joy

Joy: “Een kleine moeite”

Franciska Janssen
Franciska

Franciska: “Het zonnetje van de buurt”

Hoe werkt het?

fase 1 voorbij
1
Uiterlijk 4 juni
Meld je buur aan
Je kunt jouw buurheld aanmelden voor de nominaties.
stemmen voorbij
2
7 t/m 28 juni
Stemmen op buurheld
Uit alle nominaties worden drie helden geselecteerd waarop kan worden gestemd.
3
5 juli
Bekendmaking
Na de stemronde wordt de winnaar geselecteerd en de prijzen uitgereikt!
Meltem Buurheld Amsterdam
Geerte:

“Meltem heeft echt alles voor de buurt over, ze staat altijd klaar om te helpen. Iedereen in de buurt kent haar, en weet Meltem te vinden als ze een probleem hebben.”

Nationale Buurheld van 2022

Meltem Tamzok was Nationale Buurheld van het Jaar 2022. Na het tellen van stemmen uit het hele land werd de Amsterdamse uitgeroepen tot winnaar van de verkiezing. Meltem werd voor de titel voorgedragen vanwege haar werk bij de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA), waar ze een verbindende rol speelt in de Molenwijk (in Amsterdam-Noord).

Nationale Buurheld van het Jaar is een prijs voor mensen die voor hun buurtgenoten klaarstaan. Of het nou is om bijvoorbeeld te helpen bij het klussen, nooit te beroerd zijn om hun grasmaaier uit te lenen of omdat ze altijd in zijn voor een praatje of persoonlijk contact. Dit is de derde keer dat de nationale verkiezing wordt georganiseerd.

Wat kan je
winnen?

Uit alle nominaties worden drie helden geselecteerd waarop kan worden gestemd. De Buurheld van 2023 wint een geweldig buurtfeest! Daarnaast ontvangt de winnaar samen met degene die hem of haar heeft genomineerd een waardecheque van 449 euro.

 

 

bbq party buurt

Alle vragen
op een rijtje

 • Hoe vaak mag ik iemand aanmelden?

  Als je meerdere buurhelden hebt, kun je deze apart aanmelden. Tijdens de eerste editie behoorde een stel op één adres tot de top-3 dus dat mag ook! Meld je dezelfde Buurheld meerdere keren aan, dan telt slechts één aanmelding mee. Het heeft dus geen zin om iemand meerdere keren aan te melden.

 • Hoe werkt het stemmen?

  Het is erg simpel. Lees de verhalen van de verschillende Buurhelden en bekijk wie het volgens jou verdient om Nationale Buurheld 2023 te worden. Breng vervolgens je stem uit!

 • Hoe vaak mag ik stemmen?

  Je mag één keer stemmen. Kies dus zorgvuldig! :)

 • Op wie kan ik stemmen?

  Je kunt stemmen op één van de drie genomineerden voor de titel van Nationale Buurheld van het Jaar.

 • Tot wanneer kan ik stemmen?

  Je kan tot en met 28 juni je stem uitbrengen op een kandidaat. 1 week daarna, op 5 juli, maken we bekend wie Nationale Buurheld van 2023 is geworden!

 • Wanneer wordt de winnaar bekendgemaakt?

  Op 5 juli maken we bekend wie de Nationale Buurheld van 2023 is. Bij het uitbrengen van je stem in de stemfase kan je ervoor kiezen dat je op de hoogte wilt worden gehouden van updates. Je ontvangt dan bericht van ons zodra de winnaar bekend is.

 • Door wie is dit bedacht?

  Nationale Buurheld van het Jaar is een initiatief van woningverhuurder Heimstaden. Iedereen in Nederland mag meedoen met deze actie. Onze missie is om een vriendelijk en duurzaam woonklimaat te bieden aan onze klanten. Meer weten over Heimstaden? Klik hier.

 • Moet ik klant zijn van Heimstaden om mee te doen?

  Nee, iedereen in Nederland mag meedoen. Om iemand aan te melden moet je wel 18 jaar of ouder zijn.

 • Waarvoor kan ik de waardecheque van 449 euro gebruiken?

  De waardecheque kan naar eigen inzicht worden benut. Het geldbedrag van 449 euro (belastingvrij) betreft een eenmalige storting op de bankrekening van zowel de winnaar als de nomineerder.

Grijp je kans en stem op jouw buurheld!

Wacht niet langer, op jouw buurheld stemmen is zo gepiept.