Dit is de Nationale
Buurheld van het Jaar!

De winnaar is bekend! Na het tellen van alle stemmen is Karel uit Veenendaal uitgeroepen tot de Nationale Buurheld van 2021! 🦸‍♂️

Dit waren de finalisten voor Nationale Buurheld van het Jaar 2021

Buurheld Karel
Karel

Een vriendelijke, betrokken man die altijd voor zijn buren klaarstaat.

Buurhelden Jos en Jeanet
Jos & Jeanet

Enorme steun voor hun buurvrouw en haar zonen nadat ze haar man verloor.

Angela

Angela brengt de hele buurt bij elkaar met haar buurtapp.

Hoe werkt het?

1
28 juni t/m 25 juli
Meld jouw buurheld aan
Je kunt jouw buurheld aanmelden voor de nominaties.
2
2 t/m 31 augustus
Stemmen op buurheld
Uit alle nominaties worden drie helden geselecteerd waarop je kan stemmen.
3
Begin september
Buurheld bekend
Na de stemronde wordt de winnaar geselecteerd en de prijzen uitgereikt!
Voor elkaar klaarstaan

Tijdens de coronacrisis hielpen buren elkaar uit de brand. Bijvoorbeeld door boodschappen te doen voor hun kwetsbare buren, of buren die in quarantaine moesten.

Nationale Buurheld van het Jaar

Nationale Buurheld van het Jaar is een jaarlijkse verkiezing die in 2021 voor het eerst wordt georganiseerd. De gedachte is om mensen die klaarstaan voor hun buren een keer per jaar extra in het zonnetje zetten en anderen te inspireren met de prachtige verhalen van anderen. Iedereen krijgt daarom nu de kans hun buurheld op een speciale manier te bedanken.

Nationale Buurheld van het Jaar is een initiatief van woningverhuurder Heimstaden, die zich inzet voor een vriendelijk en duurzaam woonklimaat.

Zet Buurhelden in het zonnetje

Een goede buur is beter dan een verre vriend. Dat gold sinds het uitbreken van de coronacrisis meer dan ooit. De afgelopen tijd kregen veel mensen hulp van iemand in de buurt. Soms was dat iets kleins, maar soms ook iets bijzonders dat je nooit vergeet.

Nationale Buurheld van het Jaar geeft je nu de kans om deze mensen in het zonnetje te zetten. Heb je een verhaal dat je wilt delen? Stuur een e-mail naar buurheld@heimstaden.nl.

Veelgestelde vragen

 • Hoe werkt het stemmen?

  Het is erg simpel. Lees de verhalen van de verschillende Buurhelden en bekijk wie het volgens jou verdient om Nationale Buurheld 2022 te worden. Breng vervolgens je stem uit!

 • Hoe vaak mag ik stemmen?

  Je mag één keer stemmen. Kies dus zorgvuldig! :)

 • Op wie kan ik stemmen?

  Je kunt stemmen op één van de drie genomineerden voor de titel van Nationale Buurheld van het Jaar.

 • Tot wanneer kan ik stemmen?

  Je kan tot en met 31 augustus je stem uitbrengen op een kandidaat. Begin september maken we bekend wie Nationale Buurheld van het Jaar is.

 • Kan ik mijn buurman of -vrouw voordragen?

  Je kunt iemand nomineren het hele jaar door nomineren. Zodra wordt overgegaan naar de stemfase, is dat zichtbaar op de website.

 • Wanneer wordt de winnaar bekend gemaakt?

  Begin september maken we bekend wie de Nationale Buurheld van het Jaar is. Bij het uitbrengen van je stem kan je ervoor kiezen dat je op de hoogte wilt worden gehouden van updates. Je ontvangt dan bericht van ons zodra de winnaar bekend is.

 • Door wie is dit bedacht?

  Nationale Buurheld van het Jaar is een initiatief van woningverhuurder Heimstaden. Iedereen in Nederland mag meedoen met deze actie. Onze missie is om een vriendelijk en duurzaam woonklimaat te bieden aan onze klanten. Meer weten over Heimstaden? Klik hier.

 • Moet ik klant zijn van Heimstaden om mee te doen?

  Nee, iedereen in Nederland mag meedoen. Om iemand te nomineren moet je 18 jaar of ouder zijn.