Karel is Nationale
Buurheld van het Jaar!

De winnaar is bekend! Na het tellen van alle stemmen is Karel uit Veenendaal uitgeroepen tot de Nationale Buurheld van 2021! 🦸‍♂️

Buurheld Karel maakt buurt schoon

Karel Turkesteen is Nationale Buurheld van het Jaar 2021. De inwoner van Veenendaal werd uitgroepen tot winnaar van de landelijke verkiezing, waar hij een van de drie finalisten was. Karel werd genomineerd door buurvrouw Anja Lorié, vanwege al zijn inspanningen voor de buurt. Zo helpt hij buren die dat zelf niet meer kunnen bij het boodschappen doen, houdt hij de omgeving rondom hun wooncomplex schoon en zet hij zich in voor de bewonerscommissie.

De Nationale Buurheld van het Jaar-verkiezing werd dit jaar voor het eerst georganiseerd, en iedereen in heel Nederland kon zijn of haar buur voor de titel voordragen. Bijna 200 mensen werden door hun buren voorgedragen. Ontroerende, grappige en inspirerende verhalen van mensen die zich inzetten voor hun buurt. Uit al deze inzendingen werden drie finalisten geselecteerd, op wie mensen online een stem konden uitbrengen.

Met elkaar en voor elkaar
Buurheld Karel vindt het een eer dat hij is uitgeroepen tot Nationale Buurheld van het Jaar, maar is tegelijkertijd bescheiden: “Wat ik doe vind ik eigenlijk helemaal niet bijzonder. Het is belangrijk om elkaar te helpen waar dat kan en er samen iets moois van te maken. Met elkaar en voor elkaar. Daar hebben we uiteindelijk allemaal plezier van.”

Toen buurvrouw Anja hoorde van de verkiezing voor de Nationale Buurheld van het Jaar, moest ze gelijk aan Karel denken: “Een fantastische buurman die het verdient om in het zonnetje te worden gezet. Karel staat altijd voor je klaar. Of hij het zelf nu druk heeft of niet, je kan altijd bij hem terecht. Met zo’n buurman voel ik me echt thuis.”

Hechte gemeenschap
Nationale Buurheld van het Jaar is een initiatief van woningverhuurder Heimstaden, die zich inzet voor een vriendelijk woonklimaat. “De gedachte is om mensen die klaarstaan voor hun buren een keer per jaar extra in het zonnetje zetten,” zegt Edward Touw, hoofd marketing en communicatie van Heimstaden Nederland. “Wij moedigen het aan dat bewoners een echte gemeenschap vormen, en met deze verkiezing willen we buurcontact op een positieve manier stimuleren.”

Dit waren de finalisten van 2021