Buurhelden Jos en Jeanet: hart van goud

Buurhelden Jos en Jeanet
Jos Jeanet

Waarom zijn Jos en Jeanet Buurhelden?

Evelyn nomineerde Jos en Jeanet als Buurhelden van het Jaar: “Mijn buren Jos en Jeanet hebben mij enorm gesteund nadat mijn man is overleden. Niet alleen mijn zonen en ik waren ontzettend verdrietig, ook zij hadden er veel verdriet van.”

“Een van mijn zonen had examens tijdens het overlijden van zijn vader. Jos en Jeanet voerden veel gesprekken met hem en stimuleerden hem om door te gaan ondanks zijn enorme verdriet. Dankzij hen is hij afgestudeerd. Ze hebben het stokje overgenomen van mijn man om de kinderen te begeleiden. Jos was als de vader die ze niet meer hadden.”

Luisterend oor
Evelyn: “Ook voor mij zijn zij altijd een luisterend oor geweest. Ze hebben een hart van goud. Elke week staan ze aan de deur en vragen ze of alles goed gaat. Ze zullen mij nooit een keer vergeten.”

“Eigenlijk wilde ik verhuizen na het verlies van mijn man, het was lastig voor mij om hier te blijven. Want wat had ik hier nog? Door Jeanet en Jos ben ik toch gebleven. Nu ben ik heel dankbaar voor alle mooie herinneringen en de lieve mensen om me heen.”

Als een vader
De band met de zonen van Evelyn is zelfs zo sterk dat Jos en Jeanet het zelfs eerder wisten dat Evelyn oma ging worden dan zijzelf. Evelyn: “Ik vind het zo mooi dat Jos als een soort vader voelt voor mijn zoon. Hij heeft het hem als allereerste verteld.”

“Toen ik hoorde dat ik oma ging worden, was dat heel dubbel voor mij. Aan de ene kant was ik heel gelukkig dat ik een kleinkind kreeg, maar wat had mijn man het prachtig gevonden om opa te worden. Ook daarin hebben Jos en Jeanet me zo bijgestaan.”

In het zonnetje
Evelyn: “Hoewel ik ze al meerdere malen heb bedankt, gun ik het ze zo om ook eens in het zonnetje te worden gezet. Ik hoop dat we nog heel lang naast elkaar mogen wonen. Een goede buur is zo ontzettend belangrijk. Misschien wel beter dan je beste vriend.”

Erg ontdaan
Jeanet zelf vindt wat Jos en zij doen niet meer dan vanzelfsprekend: “Het ging allemaal vanzelf. Voor ons is dat wat je doet en hoe het hoort. Mijn man heeft de oudste er goed doorheen getild met afstuderen en dat ging erg goed. Ik vind het heel mooi om dat Evelyn ons nomineert. Ik ben erg ontdaan.”

Wie wordt Nationale Buurheld van het Jaar?

Buurheld Karel
Karel

Een vriendelijke, betrokken man die altijd voor zijn buren klaarstaat.

Buurhelden Jos en Jeanet
Jos & Jeanet

Enorme steun voor hun buurvrouw en haar zonen nadat ze haar man verloor.

Angela

Angela brengt de hele buurt bij elkaar met haar buurtapp.